WELKOM | OVER ONS | AANBIEDINGEN | ASSORTIMENT | REFERENTIES | CONTACT
TAPIJT
VINYL & LINOLEUM
PVC & VINYLSTROKEN
LAMINAAT
GORDIJNEN
RAAMDECORATIES
BUITENZONWERING

Vinyl & Linoleum

Vloerbedekkingen van vinyl en linoleum lijken sterk op elkaar en worden onder de noemer ‘zeil’ vaak over één kam geschoren. Dat komt omdat beide materialen een hard en veerkrachtig oppervlak hebben. De verschillen zijn echter groot. Vinyl is gemaakt van kunststof, terwijl linoleum een natuurproduct is. Linoleum is daarom duurzamer dan vinyl en gaat zeker vijf tot tien jaar langer mee.

Vloeren van vinyl en linoleum zijn robuust, sterk, slijtvast, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken. Vinyl gaat weliswaar minder lang mee dan linoleum, maar is wel beter bestand tegen vocht. Een vloer van vinyl of linoleum is ideaal in ruimtes waarin de vloer veel te lijden heeft, zoals in hallen, speelkamers en kantoren. 

Linoleum is niet alleen duurzamer dan vinyl, maar heeft als natuurproduct ook een mooiere uitstraling. Dankzij technologische ontwikkelingen wordt de duurzaamheid van vinyl echter snel beter. Een linoleumvloer blijft ongeveer vijfentwintig tot dertig jaar liggen, terwijl een moderne vinylvloer maximaal twintig jaar mee gaat. Naast de traditionele vinylrollen verkoopt Megatapijt ook vinyltegels. 

Een vinylvloer kunt u desgewenst zelf leggen. In kleine ruimtes hoeft u het vinyl alleen te lijmen bij deuren, drempels en naden. Een volledig verlijmde vloer blijft echter wel langer liggen. Megatapijt verkoopt ook vinylvloeren met kliksysteem.

De plaatsing daarvan is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Het leggen van linoleum vereist de nodige vakmanschap. Megatapijt kan een dergelijke vloer tegen een aantrekkelijk tarief voor u plaatsen.

Mega Tapijt Openingstijden Navigatie Assortiment
Pascalweg 8
8071 SE Nunspeet

Tel: +31 (0) 341 759 288
Tel: +31 (0) 653 804 343
E-mail via contactformulier
Maandag gesloten
Dinsdag 10.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag 09.30-15.30
welkom
over ons
aanbiedingen
assortiment
referenties
contact
tapijt
vinyl & linoleum
pvc & vinylstroken
laminaat
gordijnen
raamdecoraties
buitenzonwering